Asus PRIME B660M-A D4

Nuotrauka gali skirtis nuo tikrojo gaminio, gali būti priedų ir dalių, kurios nepateikiamos kartu su tikruoju gaminiu.
ID: 792989 Produkto kodas: PRIME B660M-A D4
Galima užsisakyti 2 vnt. Prieinamumas: 14 dienų po užsakymo patvirtinimo
Garantija: 3 metų
159,06 €
Pristatymo parinktys Daugiau apie pristatymą
  • Atsiimkite Omniva terminale 1,99 €: 09.05.2024
  • Atsiimkite DPD terminale 1,99 €: 09.05.2024
  • Pristatymas Lietuvoje (DPD kurjerių paštas) 3,99 €: 09.05.2024
Pagrindiniai produkto parametrai Visi parametrai
  • Serija: ASUS Prime
  • Lizdas (Socket): LGA 1700
  • Mikroschemų magistralė (chipset): Intel B660
  • Plokštės matmenys: Micro ATX
  • Atminties tipas: DDR4
  • Atminties slotai: 4
  • Integruotas Wi-Fi: Nėra
Pagrindinė informacija
Serija : ASUS Prime
Lizdas (Socket) LGA 1700
Procesoriaus (CPU) lizdas yra svarbus faktorius pasirenkant plokštę, šis lizdas turi būti tiksliai sujungiamas su procesoriumi, į kurį ruošiatės įmontuoti plokštę. Nežiūrint į tai, kad procesorius atitinka pagrindinės plokštės lizdą, būtina atsižvelgti į šio procesoriaus palaikymą. Kas sužinotumėte kokius procesorius palaiko pasirinkta pagrindinė plokštė, prašome apsilankyti pagrindinių plokščių gamintojo interneto svetainėje, susirasti konkrečios pagrindinės plokštės skyrių CPU support ir įsitikinti, kad šios plokštės specifikacija numato Jūsų procesoriaus palaikymą.
Mikroschemų magistralė (chipset) Intel B660

Mikroschemų magistralė yra svarbiausias pagrindinės plokštės pasirinkimo rodiklis (sistemos loginės mikroschemos arba įtampos pertvarkytojai). Nuo mikroschemų magistralės priklauso kokius procesorius, atmintis, prievadus ir kitus parametrus palaiko pagrindinė plokštė.

Kiekvienas lustas yra tiesiogiai susijęs su nustatyta procesoriaus platforma, kurios yra dalijamos pagal šeimas ar pagal procesoriaus prijungimo vietą.

Kad sužinotumėte, kokia mikroschemų magistralė tinka Jūsų procesoriui ir kitiems komponentams, prašome pasiklausi mūsų vadybininkų.
Plokštės matmenys Micro ATX

Fizinis pagrindinės plokštės dydis. TopPC.lt siūlo ATX (viso dydžio plokštę), mATX (micro ATX) (mažesnio dydžio plokštę) ir miniATX dydžio pagrindines plokštes. Į ATX dydžio kompiuterio korpusą galima įdėti ir ATX, ir mATX pagrindinę plokštę, tačiau į mATX korpusą negalima įdėti ATX plokštės.

ATX plokštėje yra bent 3 atminties lizdai ir bent 5 vietiniai PCI lizdai, o tai reiškia, kad šioje plokštėje galima sukurti gerai veikiantį galingą kompiuterį. Tačiau namų ar biuro kompiuteriui tokio didelio lizdų skaičiaus nereikia, todėl tinka ir microATX.

Pagrindinės plokštės maitinimo bloko jungtis yra maitinimo šaltinio lizdas, kuris šiuo metu yra ATX ir ATX2.0 standarto. ATX yra senesnis standartas, turintis 20 kontaktų jungtį (20 kaiščių), o ATX2.0 turi 4 papildomus kaiščius (20+4). ATX standarto pagrindinės plokštės gali veikti su ATX2.0 maitinimo bloku (PSU), tačiau ATX2.0 standarto pagrindinei plokštei reikalingas ATX2.0 maitinimo blokas.

Formos faktorius yra greičiau rekomendacija. Tačiau prieš pirkdami pagrindinę plokštę turėtumėte patikrinti, ar korpuso dydis atitinka pagrindinės plokštės dydį ir jos maitinimo jungtį.

Atsitiktinės prieigos atmintis (RAM)
Atminties tipas : DDR4
Atminties slotai 4
Prieinamų atminties vietų serveryje skaičius nurodo, kiek atminties modulių (plokščių) galima įdiegti pagrindinėje plokštėje.
Atminties magistralė DDR4 3200 (OC 5333)

Operatyvinės atminties magistralė nusako, kokio tipo operatyvinę atmintį palaiko atitinkama pagrindinė plokštė.

Magistralės žymoje yra atminties tipas DDRII arba DDRIII, bei maksimalus atminties takto dažnis, kurį palaiko pagrindinė plokštė. Svarbiausias rodiklis yra atminties tipas, nes įvairių tipų atmintys labai skiriasi, todėl DDRIII atminties negalima naudoti pagrindinėje plokštėje su DDRII atminties palaikymu (išskyrus tuos atvejus, kai pagrindinė plokštė palaiko abu atminties tipus)i Be to, pagrindinė plokštė, kuri turi 800Mhz DDRII atmintį galai dirbti su DDII667 ir DDRII533 atminties greičiais. Pagrindinė plokštė su atminties magistralės greičiu, kuris yra žemesnis už atminties modulio greitį, galės dirbti ne greičiau, nei nurodytas magistralės greitis, t.y. jei pagrindinės plokštės atminties magistralė yra DDRII667, tada įdiegus DDRII800 atmintį ji veiks DDRII667 greičiu.

Vaizdo plokštė
Vaizdo plokščių lizdai PCI-EXPRESS
VGA port, arba vaizdo kortelės priedas. VGA prievadas turi sutapti su jūsų vaizdo kortelės prievado specifikacija. Senesnės vaizdo kortelės turi AGP prievadą, naujos vaizdo kortelės gaminamos su PCI-EXPRESS (PCI-E) prievadu. AGP ir PCI-Express vaizdo kortelės nėra viena kitą pakeičiančios. Prieš įsigydami pagrindinę plokštę, įsitikinkite, ar vaizdo kortelės prievadas atitinka pagrindinę plokštę ir vaizdo plokštė.
Integruota vaizdo plokštė Only with iGPU-ready CPU

Parametras, kuris nusako, ar pagrindinėje plokštėje yra integruota vaizdo kortelė. Integruota vaizdo kortelė tinka darbui su biuro programine įranga, internetu, filmų žiūrėjimui ir paprastų žaidimų žaidimui. Jei pageidaujate naudoti grafines programas, žaisti 3D žaidimus ir žiūrėti 3D animaciją, Jums reikės papildomos vaizdo kortelės.

Integruota vaizdo kortelė naudoja pagrindinėje plokštėje integruotos operatyvinės atminties dalį, todėl, Jei Jūsų pagrindinėje plokštėje yra 1Gb atmintis, ir pagrindinės plokštės vaizdo kortelės nustatymuose yra nurodyta užimti 256mb, tada operacinė sistema parodys prieinamą atminties apimtį maždaug 700 Mb.
Prieš įsigydami pagrindinę plokštę su integruota vaizdo kortele, įsitikinkite, ar joje yra papildomas vaizdo kortelės prievadas tolesniems patobulinimams, jei tokių pririektų.

Uostai ir įranga
PCI portas 0
PCI prievadai yra labai paplitęs kompiuterio funkcijų papildomomis kortelėmis papildymo būdas (garso, tinklo, komunikacijų, vaizdo stebėjimo ir t.t.). Naujose plokštėse, PCI-EXpress standartų dėka yra nedidelis PCI praplatinančių prievadų skaičius, todėl prieš pirkdami pagrindinę plokštę, įsitikinkite, ar PCI prievadų skaičius leidžia integruoti visas Jums reikalingas PCI korteles.
D-Sub : 0
DVI : 0
HDMI : 2
DisplayPort : 1
Integruota garso kortelė : Realtek ALC897
Belaidžiai ryšiai
Integruotas Wi-Fi : Nėra
Išoriniai prievadai
Išorinis USB 2.0 : 4
Išorinis USB 3.0 (USB 3.2 Gen1) : 0
Išorinis USB 3.1 (USB 3.2 Gen2) : 2
Vidiniai prievadai
M.2 uostai : 2
SATA 3 Portai : 4
Išsamesnė specifikacija
Atmintis - Atminties kanalai - Dviejų kanalų
Atmintis - atminties lizdų skaičius - 4
Atmintis - Atminties lizdų tipas - DIMM
Atmintis - didžiausia vidinė atmintis - 128 GB
Atmintis - Nebuferizuota atmintis - Taip
Atmintis - ne ECC - Taip
Atmintis - palaikomas atminties taktinis greitis - 2133,2400,2666,2800,2933,3000,3200,3333,3400,3466,3600,3733,4000,4266,4400,4600,4800,5000,5333 MHz
Atmintis - Palaikomi atminties tipai - DDR4-SDRAM
BIOS - BIOS atminties dydis - 128 Mbit
BIOS - BIOS tipas - UEFI AMI
BIOS - Išvalyti CMOS džemperis - Taip
EAN_kodas - 4711081508014
Funkcijos - Garso išvesties kanalai - 7.1 kanalų
Funkcijos - Garso lustas - "Realtek ALC897
Funkcijos - Komponentas, skirtas - KOMPIUTERIS
Funkcijos - Pagrindinės plokštės formos veiksnys - "micro ATX
Funkcijos - Pagrindinės plokštės mikroschemų rinkinys - "Intel"
Funkcijos - Pagrindinės plokštės mikroschemų rinkinys - "Intel B660
Funkcijos - Palaikomos "Windows" operacinės sistemos - "Windows 10 x64", "Windows 11 x64
Galinio skydelio įvesties ir išvesties prievadai - "DisplayPort" versija - 1.4
Galinio skydelio įvesties ir išvesties prievadai - ausinių išvestys - 3
Galinio skydelio įvesties ir išvesties prievadai - DisplayPorts kiekis - 1
Galinio skydelio įvesties ir išvesties prievadai - Ethernet LAN (RJ-45) prievadai - 1
Galinio skydelio įvesties ir išvesties prievadai - HDMI prievadų kiekis - 2
Galinio skydelio įvesties ir išvesties prievadai - HDMI versija - 2.1
Galinio skydelio įvesties ir išvesties prievadai - PS/2 prievadų kiekis - 1
Galinio skydelio įvesties ir išvesties prievadai - USB 2.0 prievadų kiekis - 4
Galinio skydelio įvesties ir išvesties prievadai - USB 3.2 Gen 2 (3.1 Gen 2) A tipo prievadų kiekis - 2
Galinio skydelio įvesties ir išvesties prievadai - USB jungties tipas - A tipo USB
Gamintojas - Asus
Gamintojo kodas - 90MB19K0-M1EAY0
GarantijaInformacija -
GTIN - 0195553508018
GTIN - 195553508018
GTIN - 4711081508014
Išplėtimo lizdai - "PCI Express x16" (4.x kartos) lizdai - 1
Išplėtimo lizdai - "PCI Express x16" (Gen 3.x) lizdai - 2
Išplėtimo lizdai - M.2 (M) lizdų skaičius - 2
Kategorija - Pagrindinės plokštės
Kategorija_1 - Pagrindinės plokštės
Kategorija_2 - Pagrindinės plokštės - "Intel 1700
Kitos savybės - Svoris - 819 g
Logistikos duomenys - Suderintos sistemos (HS) kodas - 84733020
LongDesc - "ASUS Prime" serijos pagrindinės plokštės yra meistriškai suprojektuotos taip, kad išnaudotų visą 12-osios kartos "Intel®" procesorių potencialą. Pasižyminti tvirta maitinimo konstrukcija, išsamiais aušinimo sprendimais ir pažangiomis derinimo galimybėmis, "Prime B660" suteikia naudotojams ir kompiuterių "pasidaryk pats" statytojams daugybę našumo derinimo galimybių naudojant intuityvias programinės ir programinės įrangos funkcijas.ASUS PRIME B660M-A D4 pasižymi elegantišku, futuristinės išvaizdos korpusu su juoda ir balta apdaila, kosminio erdvėlaivio įkvėptais dizaino elementais, metaline vardine plokštele ir spausdintinės plokštės dangteliu.LanksčiosVisapusiškas valdymas sudaro "ASUS Prime" serijos pagrindą. Pagrindinėje plokštėje "Prime B660" įdiegtos lanksčios priemonės, leidžiančios sureguliuoti kiekvieną jūsų sistemos aspektą, todėl našumą galima pritaikyti taip, kad jis idealiai atitiktų jūsų darbo būdą ir padidintų produktyvumą.Inteliatyvus valdymasVisapusiškas energijos vartojimo efektyvumas"Energy Processing Unit" (EPU) automatiškai optimizuoja energijos suvartojimą ir maksimaliai taupo energiją naudodamas "Away" režimą - išmanųjį nustatymą, kuris sukuria ekstremalų energijos taupymo scenarijų, išjungdamas nenaudojamus įvesties / išvesties valdiklius.Lankstus oro ir skysčių aušinimo valdymas"ASUS Fan Xpert 2+" programinė įranga užtikrina visapusišką ventiliatorių, vandens siurblių ir "viskas viename" (AiO) aušintuvų valdymą. Nesvarbu, ar aušinate oru, ar vandeniu, automatinio derinimo režimas vienu spustelėjimu protingai sukonfigūruoja visus parametrus. Taip pat yra "Extreme Quiet" režimas, kuris sumažina visų ventiliatorių greitį iki mažesnio už numatytąjį minimalų, kad sistema būtų tyliai veikianti atliekant nesudėtingas užduotis. Ventiliatorius, vandens siurblius ir "AiO" aušintuvus taip pat galima valdyti per UEFI BIOS.Tikslus skaitmeninis galios valdymas"Digi+" įtampos reguliatoriaus modulis (VRM) realiuoju laiku kontroliuoja įtampos kritimą, automatiškai perjungia dažnį ir energijos vartojimo efektyvumo nustatymus. Jis taip pat leidžia tiksliai sureguliuoti procesorių, kad būtų užtikrintas maksimalus stabilumas ir našumas.UFI BIOSGarsusis ASUS UEFI BIOS suteikia viską, ko reikia norint konfigūruoti, derinti ir derinti sistemą. Ji siūlo protingai supaprastintas parinktis pradedantiesiems kompiuterių meistrams ir išsamias funkcijas patyrusiems veteranams.Išplėstinis derinimas rimtiems derintojamsIntuityvusis išplėstinis režimas, siūlomas per UEFI, leidžia perimti visišką kontrolę. Integruota paieškos funkcija leidžia lengvai rasti parinktis, o įvairios išplėstinės funkcijos leidžia išmaniai atlikti niuansinius nustatymus, kad galėtumėte pasirinkti tokį našumą, kokio norite.Skubus ir paprastas nustatymasEZ režimu rodomi svarbiausi nustatymai ir statistika, taip pat siūlomi vedliai, vilkimo ir nuleidimo funkcijos ir svarbių nustatymų pritaikymas vienu spustelėjimu - visa tai padeda greitai paruošti ir paleisti įrenginį.EZ XMPPagerinkite DRAM našumą vienu spustelėjimu.Intuityvus grafinis ventiliatorių valdymasPatikslinkite atskirų ventiliatorių nustatymus tiesiog vilkdami kreivę pele."Aura" įjungimo / išjungimo režimas (Stealth)Lengvai įjunkite arba išjunkite "Aura RGB" apšvietimą arba kiekvieną įmontuotą šviesos diodą, kad sukurtumėte prislopintą estetinį akcentą.Aušinimas"Prime B660" serijos pelės sukonstruotos su keliais įmontuotais radiatoriais ir daugybe hibridinių ventiliatorių antgalių, kad jūsų įrenginys išliktų vėsus ir stabilus esant intensyviam darbo krūviui.M.2 GartraukisM.2 gartraukis apsaugo nuo "throttlingo", kuris gali pasireikšti M.2 saugykloje atliekant ilgalaikius duomenų perdavimus. Šildytuvą vietoje laiko prisukami varžtai.VRM šildytuvas ir šiluminis padasVRM šildytuvas ir šiluminis padas pagerina šilumos perdavimą iš MOSFET ir droselių, kad aušinimas būtų efektyvesnis.Aušintuvas pagal dizainą"Prime B660" serijoje įdiegtos išsamios aušinimo valdymo funkcijos, kurias galima konfigūruoti naudojant "Fan Xpert 2+" programinę įrangą arba UEFI BIOS.Keletas temperatūros šaltiniųKiekviena antraštė gali dinamiškai nurodyti tris šilumos jutiklius. Naudodami "Fan Xpert 2+" galite nustatyti palaikomų ASUS vaizdo plokščių temperatūrą, kad optimizuotumėte aušinimą, kai atliekamos daug GPU ir CPU reikalaujančios užduotys.Išmanioji apsaugaSpecialus integruotas grandynas apsaugo kiekvieną ventiliatoriaus antraštę nuo perkaitimo ir per didelės srovės.4 kontaktų PWM/DC ventiliatoriusKiekviena įmontuota antraštė palaiko automatinį PWM arba DC ventiliatorių nustatymą.PERFORMANSAS"Prime B660" serijos plokštės sukurtos taip, kad galėtų dirbti su papildomais 12-osios kartos "Intel®" procesorių branduoliais ir didesniu pralaidumu. ASUS B660 pagrindinėse plokštėse numatyti visi kasdienį našumą didinantys pagrindai, todėl jūsų sistema bus pasiruošusi darbui dėl stabilaus maitinimo, intuityvaus aušinimo ir lanksčių perkėlimo galimybių.Tvirto maitinimo konstrukcijaStabilus maitinimas yra būtinas, kad iš 12-osios kartos "Intel" procesorių būtų galima išgauti kiekvieną našumo gabalėlį. PRIME B660M-A D4 pritaikyta patenkinti šių procesorių su dideliu branduolių skaičiumi poreikius.ProCool jungtisPatentuota jungtis papildo pagrindinės plokštės ryšį su maitinimo šaltiniu 8 kontaktų jungtimi, kuri perduoda 12 voltų maitinimą tiesiai procesoriams. Kiekviena jungtis turi tvirtus kaiščius, kurie gali atlaikyti didesnę srovę nei tuščiavidurės jungtys.PamataiDDR4 5333(OC)Patobulinta trasų nukreipimo konstrukcija suteikia naujausiems "Intel" procesoriams geresnę prieigą prie atminties pralaidumo. Technologija "ASUS OptiMem II" kruopščiai kartografuoja atminties signalų kelius skirtinguose spausdintinės plokštės sluoksniuose, kad būtų sumažintas kelio atstumas, ir prideda ekranavimo zonas, kurios gerokai sumažina skersinius trikdžius."ASUS OptiMem II"Patobulinta pagrindinės plokštės trasų maršrutizavimo konstrukcija suteikia naujausiems "Intel" procesoriams neribotą prieigą prie atminties pralaidumo. Technologija "ASUS OptiMem II" kruopščiai kartografuoja atminties signalų kelius skirtinguose spausdintinės plokštės sluoksniuose, kad sumažėtų pralaidų, ir prideda ekranavimo zonas, kurios gerokai sumažina skersinius trikdžius."ASUS OptiMem II" privalumai:Pagerintas atminties stabilumas ir suderinamumasSuteikiama mažesnė atminties delsa esant lygiavertei įtampaiPagerinta atminties dažnio atsargaMaitinamosios plokštės su "OptiMem II" technologija buvo išbandytos naudojant "Synopsys HSPICE" modeliavimo programinę įrangąViršutinis sluoksnis - įžeminimo žiedas, kad būtų išvengta šoninių trukdžiųApsaugaDvi M.2 lizdai (iki 64 Gb/s)"Prime B660M-A D4" siūlo iš viso du M.2 lizdų, palaikančių iki 64 Gb/s duomenų perdavimo greitį per PCIe® 4.0, todėl galima greičiau įkrauti ir įkelti programas su OS ar taikomųjų programų diskais.* Faktinė duomenų perdavimo sparta bus mažesnė nei teorinė didžiausia sparta.PrijungiamumasPCIe® 4.0 lizdas"Prime B660" pagrindinės plokštės sukurtos specialiai 12-osios kartos "Intel® Core™" procesoriams ir siūlo PCIe® 4.0 jungtį naujausiems GPU. Platus pralaidumas ir itin didelė perdavimo sparta leidžia kurti daugybę funkcijų turinčias konstrukcijas, kurios be vargo susidoroja su didelėmis apkrovomis.USB 3.2 Gen 1 Type-C®Daugybė USB prievadų palaiko aukščiausios klasės įrenginius, apkrautus periferiniais įrenginiais, įskaitant priekines USB Type-C® jungtis su sparčiąja USB 3.2 Gen 1 Type-C®.2 Gen 1, užtikrinančios iki 5 Gb/s perdavimo greitį.PersonalizavimasAura SyncPerspėkite konkurentusGerai suderinta entuziastų sistema nusipelno atitinkamos estetikos. ASUS "Aura" siūlo visapusišką RGB apšvietimo valdymą su įvairiais funkciniais nustatymais integruotiems RGB šviesos diodams, taip pat juostelėms ir įrenginiams, prijungtiems prie įmontuotų RGB kreiptuvų - ir visa tai galima sinchronizuoti su vis didėjančiu "Aura" palaikančių įrenginių asortimentu.Adresuojami "Gen 2" kreiptuvaiTrys adresuojami "Gen 2" kreiptuvai gali nustatyti antrosios kartos adresuojamų RGB įrenginių šviesos diodų skaičių, todėl programinė įranga gali automatiškai pritaikyti apšvietimo efektus konkretiems įrenginiams. Naujosios antraštės taip pat užtikrina atgalinį suderinamumą su esamais "Aura RGB" įrenginiais."Armoury Crate""Armoury Crate" - tai nauja programinės įrangos programa, skirta centralizuotai valdyti palaikomus gaminius. Naudodamiesi viena intuityvia sąsaja, "Armoury Crate" galite lengvai pritaikyti RGB apšvietimą ir efektus kiekvienam suderinamam įrenginiui iš savo arsenalo. Programinė įranga taip pat leidžia valdyti vis didėjančio ASUS gaminių skaičiaus nustatymus, įskaitant klaviatūros ir pelės nuostatas. Programinėje įrangoje "Armoury Crate" netgi yra speciali produktų registravimo ir naujienų funkcija, padedanti palaikyti ryšį su ASUS bendruomene.Q-LED Core"Q-LED Core" ekranas per įjungimo savikontrolės testą (POST) pagal maitinimo diodą sukuria šviesos modelius, kurie gali padėti naudotojams pašalinti galimas problemas.SafeSlot Core+"SafeSlot Core+" - tai išskirtinis ASUS PCIe lizdas, sutvirtintas vientisa nerūdijančio plieno apkaba, kuri apsaugo lizdą nuo pažeidimų. Metalinis dangtelis prie lizdo tvirtai pritvirtintas kabliukais, o visas mazgas tvirtai pritvirtintas prie spausdintinės plokštės sustiprintais litavimo taškais, kad užtikrintų saugų pagrindą sunkiasvorėms vaizdo plokštėms.LANGuardPumpuotas pralaidumas 2,5 karto didesnė atsparumas viršįtampiams"ASUS LANGuard" - tai aparatinio lygio tinklo apsaugos funkcija, kurioje integruota pažangi signalų sujungimo technologija ir aukščiausios kokybės antžeminiai paviršiniai kondensatoriai, kad būtų padidintas pralaidumas ir užtikrintas patikimesnis ryšys.Apsauga nuo viršįtampiųPasaulinio lygio maitinimo grandinės apsaugos konstrukcijaIšskirtinė grandinės konstrukcija su įmontuotais įtampos reguliatoriais apsaugo pagrindinę plokštę nuo žalos, kurią sukelia netikėtos aukšto lygio įtampos iš nestabilių ar prastesnių maitinimo šaltinių.Apsauga nuo per didelės atminties srovėsApsauga nuo trumpojo jungimo žalosĮmontuoti atstatomieji saugikliai apsaugo nuo per didelės srovės ir trumpojo jungimo žalos. Tai apima ne tik įvesties / išvesties prievadus, bet ir DRAM atmintį, kad būtų apsaugotas jūsų sistemos ir prijungtų įrenginių tarnavimo laikas.Nerūdijančio plieno galinės įvesties / išvesties3 kartus didesnis atsparumas korozijaiNerūdijančio plieno galinės įvesties / išvesties skydai, surišti chromo oksidu, atsparūs korozijai, tarnauja tris kartus ilgiau nei įprasti skydai.
LongProductName - LGA 1700, "Intel B660" mikroschemų rinkinys, 4 x DDR4-SDRAM iki 128 GB, LAN, 1 x RJ-45, 4 x SATA III, 2 x M.2(M), UEFI AMI, Micro ATX
LongSummaryDescription - ASUS PRIME B660M-A D4. Procesoriaus gamintojas: Procesoriaus lizdas: Intel, Procesoriaus lizdas: "Intel® Celeron®", "Intel® Core™ i3", "Intel® Core™ i5", "Intel® Core™ i7", "Intel® Core™ i9",.... Palaikomi atminties tipai: Didžiausia vidinė atmintis: 128 GB, Atminties lizdų tipas: DIMM. Palaikomos atminties disko sąsajos: M.2, PCI Express 4.0, SATA III, Palaikomi saugyklų diskų tipai: M.2, PCI Express 4.0, SATA III: RAID lygiai: 0, 1, 5, 10. USB jungties tipas: A tipo USB jungtis. Ethernet sąsajos tipas: "Gigabit Ethernet
Pakuotės turinys - Įtraukti kabeliai - SATA
Pavadinimas - ASUS PRIME B660M-A D4 Intel B660 LGA 1700 micro ATX
Pavadinimas - ASUS PRIME B660M-A D4, Pagrindinė plokštė - 1700
Prekės ženklas - ASUS
Prekės ženklo dalies kodas - 90MB19K0-M0EAY0
Procesorius - Palaikomi procesoriaus lizdai - LGA 1700
Procesorius - Procesoriaus gamintojas - "Intel"
Procesorius - procesoriaus lizdas - LGA 1700
Procesorius - Suderinama procesorių serija - "Intel® Celeron®", "Intel® Core™ i3", "Intel® Core™ i5", "Intel® Core™ i7", "Intel® Core™ i9", "Intel® Pentium® Gold
Produkto pavadinimas - PRIME B660M-A D4
Saugyklos valdikliai - palaikomų kietųjų diskų skaičius - 4
Saugyklos valdikliai - RAID lygiai - 0, 1, 5, 10
Saugyklos valdikliai - RAID palaikymas - Taip
Saugyklų valdikliai - Palaikomi saugyklų diskų tipai - HDD IR SSD
Saugyklų valdikliai - Palaikomos saugyklų diskų sąsajos - M.2, "PCI Express 4.0", SATA III
Saugyklų valdikliai - palaikomų saugyklų diskų skaičius - 6
ShortSummaryDescription - ASUS PRIME B660M-A D4, "Intel", LGA 1700, "Intel® Celeron®", "Intel® Core™ i3", "Intel® Core™ i5", "Intel® Core™ i7", "Intel® Core™ i9",..., LGA 1700, DDR4-SDRAM, 128 GB
Svoris - 1,07
Svoris ir matmenys - Aukštis - 60 mm
Svoris ir matmenys - Gylis - 244 mm
Svoris ir matmenys - Plotis - 244 mm
Tinklas - "Wi-Fi - Ne
Tinklas - Ethernet LAN - Taip
Tinklas - Ethernet sąsajos tipas - Gigabit Ethernet
URL - https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/PRIME/PRIME-B660M-A-D4/
Vidinės I/O - S/PDIF išvesties jungtis - Taip
Vidinės I/O - TPM jungtis - Taip
Vidinės I/O - USB 2.0 jungtys - 3
Vidinės įvesties / išvesties - CPU ventiliatoriaus jungtis - Taip
Vidinės įvesties ir išvesties - ATX maitinimo jungtis (24 kontaktų) - Taip
Vidinės įvesties ir išvesties - COM jungčių skaičius - 1
Vidinės įvesties ir išvesties - EPS maitinimo jungtis (8 kontaktų) - Taip
Vidinės įvesties ir išvesties - Lygiagrečioji jungtis - Taip
Vidinės įvesties ir išvesties - priekinio skydelio garso jungtis - Taip
Vidinės įvesties ir išvesties - priekinio skydelio jungtis - Taip
Vidinės įvesties ir išvesties - RGB LED kaiščių antraštė - Taip
Vidinės įvesties ir išvesties - SATA III jungčių skaičius - 4
Vidinės įvesties ir išvesties - USB 3.2 Gen 1 (3.1 Gen 1) jungtys - 3
Vidinės įvesties ir išvesties - Į važiuoklę įsilaužimo jungtis - Taip
Vidinės įvesties ir išvesties - šasi ventiliatoriaus jungčių skaičius - 2
Memory - Memory channels - Dual-channel
Memory - Number of memory slots - 4
Memory - Memory slots type - DIMM
Memory - Maximum internal memory - 128 GB
Memory - Unbuffered memory - Yes
Memory - Non-ECC - Yes
Memory - Supported memory clock speeds - 2133,2400,2666,2800,2933,3000,3200,3333,3400,3466,3600,3733,4000,4266,4400,4600,4800,5000,5333 MHz
Memory - Supported memory types - DDR4-SDRAM
BIOS - BIOS memory size - 128 Mbit
BIOS - BIOS type - UEFI AMI
BIOS - Clear CMOS jumper - Yes
EAN_code - 4711081508014
Features - Audio output channels - 7.1 channels
Features - Audio chip - Realtek ALC897
Features - Component for - PC
Features - Motherboard form factor - micro ATX
Features - Motherboard chipset family - Intel
Features - Motherboard chipset - Intel B660
Features - Windows operating systems supported - Windows 10 x64, Windows 11 x64
Rear panel I/O ports - DisplayPort version - 1.4
Rear panel I/O ports - Headphone outputs - 3
Rear panel I/O ports - DisplayPorts quantity - 1
Rear panel I/O ports - Ethernet LAN (RJ-45) ports - 1
Rear panel I/O ports - HDMI ports quantity - 2
Rear panel I/O ports - HDMI version - 2.1
Rear panel I/O ports - PS/2 ports quantity - 1
Rear panel I/O ports - USB 2.0 ports quantity - 4
Rear panel I/O ports - USB 3.2 Gen 2 (3.1 Gen 2) Type-A ports quantity - 2
Rear panel I/O ports - USB connector type - USB Type-A
Manufacturer - Asus
Manufacturer_code - 90MB19K0-M1EAY0
WarrantyInfo -
GTIN - 0195553508018
GTIN - 195553508018
GTIN - 4711081508014
Expansion slots - PCI Express x16 (Gen 4.x) slots - 1
Expansion slots - PCI Express x16 (Gen 3.x) slots - 2
Expansion slots - Number of M.2 (M) slots - 2
Category - Motherboards
Category_1 - Motherboards
Category_2 - Motherboards - Intel 1700
Other features - Weight - 819 g
Logistics data - Harmonized System (HS) code - 84733020
LongDesc - ASUS Prime series motherboards are expertly engineered to unleash the full potential of 12th Generation Intel® processors. Boasting a robust power design, comprehensive cooling solutions and intelligent tuning options, Prime B660 provides users and PC DIY builders a range of performance tuning options via intuitive software and firmware features.ASUS PRIME B660M-A D4 offers a sleek, futuristic-looking build with a black and white finish, space-shuttle-inspired design elements, metallic nameplate and PCB cover.FLEXIBILITYComprehensive controls form the foundation of the ASUS Prime series. The Prime B660 motherboard packs flexible tools to tune every aspect of your system, enabling performance tweaks to perfectly match the way you work to maximize productivity.Intelligent ControlAll-Around Energy EfficiencyThe Energy Processing Unit (EPU) automatically optimizes power consumption and maximizes energy savings with Away mode — a smart setting that creates an extreme energy-saving scenario by shutting down unused I/O controllers.Flexible Air- and Liquid-Cooling ControlsASUS Fan Xpert 2+ software provides comprehensive control over fans, water pumps and all-in-one (AiO) coolers. Whether cooling with air or water, an Auto-Tuning mode intelligently configures all parameters with a single click. There’s also an Extreme Quiet mode that reduces all fan speeds to below the default minimum to keep your system whisper-quiet when performing light tasks. Fans, water pumps and AiO coolers can also be controlled via the UEFI BIOS.Precise Digital Power ControlThe Digi+ voltage-regulator module (VRM) delivers real-time control over voltage droop, automatically switching frequency and power-efficiency settings. It also allows you to fine-tune your CPU for ultimate stability and performance.UEFI BIOSThe renowned ASUS UEFI BIOS provides everything you need to configure, tweak and tune your system. It offers intelligently simplified options for PC DIY beginners, as well as comprehensive features for seasoned veterans.Advanced Tuning for Serious TweakersAn intuitive Advanced mode offered via the UEFI lets you take complete control. A built-in search feature makes it easy to find options, and various advanced functions let you intelligently make nuanced adjustments so you can dial in performance just the way you want.Quick and Simple SetupEZ mode displays vital settings and stats and also offers guided wizards, drag-and-drop functionality, and one-click application of important settings — all to help you get your rig up and running in no time.EZ XMPImprove DRAM performance with one click.Intuitive Graphical Fan ControlFine-tune individual fan settings simply by dragging a curve with the mouse.Aura On/Off Mode (Stealth)Easily enable or disable Aura RGB lighting or every onboard LED, for a subdued aesthetic touch.COOLINGPrime B660 series are engineered with multiple onboard heatsinks and an array of hybrid fan headers to ensure your rig stays cool and stable under intense workloads.M.2 HeatsinkM.2 heatsink wards off throttling that can occur with M.2 storage during sustained transfers. The heatsink is held in place by captive screws.VRM Heatsink and Thermal PadVRM heatsink and thermal pad improve heat transfer from the MOSFETs and chokes for better cooling performance.Cooler by DesignPrime B660 series feature comprehensive cooling controls that are configurable via Fan Xpert 2+ software or via the UEFI BIOS.Multiple Temperature SourcesEach header can dynamically reference three thermal sensors. Fan Xpert 2+ allows you to map the temperature of supported ASUS graphics cards to optimize cooling for GPU- and CPU-intensive tasks.Smart ProtectionA dedicated integrated circuit protects each fan header from overheating and overcurrent.4-Pin PWM/DC FanEach onboard header supports auto-detection of PWM or DC fans.PERFORMANCEPrime B660 series are built to handle the additional cores and increased bandwidth of 12th Generation Intel® processors. ASUS B660 motherboards provide all the fundamentals to boost daily productivity, so your system will be ready for action with stable power, intuitive cooling and flexible transfer options.Robust Power DesignStable power is essential to extract every last bit of performance out of 12th Generation Intel processors. PRIME B660M-A D4 is geared to cater to the demands of these high-core-count CPUs.ProCool ConnectorProprietary connector augments the motherboard's link to the PSU with 8 pin connector that passes 12 volts of power directly to the processors. Each jack features solid pins that can handle more current than hollow-pin connectors.MemoryDDR4 5333(OC)Improvements to trace routing design provide the latest Intel processors with enhanced access to memory bandwidth. ASUS OptiMem II technology carefully maps memory signal pathways across different PCB layers to reduce path distance, and it adds shielding zones that significantly reduce crosstalk.ASUS OptiMem IIRevisions to the motherboard’s trace routing provide the latest Intel processors with unrestricted access to memory bandwidth. ASUS OptiMem II technology carefully maps memory signal pathways across different PCB layers to reduce vias and adds shielding zones that significantly reduce crosstalk.Benefits of ASUS OptiMem II:Improved memory stability and compatibilityAllows lower memory latencies at equivalent voltagesImproved memory frequency marginMotherboards with OptiMem II technology were tested with Synopsys HSPICE simulation softwareTop layer – ground ring to prevent lateral interferenceStorageTwo M.2 slots (up to 64 Gbps)Prime B660M-A D4 offers a total of two M.2 slots that support data-transfer speeds of up to 64 Gbps via PCIe® 4.0, enabling quicker boot-up and app load times with OS or application drives.* Actual transmission speeds will be lower than the theoretical maximum speed.ConnectivityPCIe® 4.0 SlotPrime B660 motherboards are designed specifically for 12th Generation Intel® Core™ CPUs and offer PCIe® 4.0 connectivity for the latest GPUs. The wide bandwidth and superfast transmission speeds allow you to create feature-rich builds that can handle high loads effortlessly.USB 3.2 Gen 1 Type-C®Numerous USB ports support high-end rigs loaded with peripherals, including front USB Type-C® connectors with fast USB 3.2 Gen 1 for transmission speeds of up to 5 Gbps.PersonalizationAura SyncOutshine the CompetitionA well-tuned enthusiast system deserves a matching aesthetic. ASUS Aura offers full RGB lighting control with a variety of functional presets for the built-in RGB LEDs as well as strips and devices connected to the onboard RGB headers — and it can all be synced with an ever-growing portfolio of Aura-capable hardware.Addressable Gen 2 HeadersThree addressable Gen 2 headers are capable of detecting the number of LEDs on second-gen addressable RGB devices, allowing the software to automatically tailor lighting effects to specific devices. The new headers also offer backward-compatibility with existing Aura RGB gear.Armoury CrateArmoury Crate is a new software utility designed to give you centralized control of supported products. From a single intuitive interface, Armoury Crate allows you to easily customize RGB lighting and effects for every compatible device in your arsenal. The software also provides control of settings for an ever-growing number of ASUS products, including keyboard and mouse preferences. Armoury Crate even features dedicated product registration and news to help you stay in touch with the ASUS community.Q-LED CoreThe Q-LED Core display produces light patterns by power LED during the Power-On Self-Test (POST) that can help users troubleshoot potential issues.SafeSlot Core+SafeSlot Core+ is the ASUS-exclusive PCIe slot fortified with a one-piece stainless-steel brace that shields the slot to protect it from damage. The metal cover is tightly secured to the slot with hooks, and the entire assembly is firmly anchored to the PCB with strengthened solder points to provide a secure foundation for heavyweight graphics cards.LANGuardPumped-up throughput 2.5X higher surge toleranceASUS LANGuard is a hardware-level network protection feature that integrates advanced signal-coupling technology and premium anti-EMI surface-mounted capacitors to improve throughput and ensure a more reliable connection.Overvoltage ProtectionWorld-class circuit-protecting power designAn exclusive circuit design with built-in voltage regulators to protect your motherboard from damage caused by unexpected high-level voltages from unstable or inferior power supplies.DRAM Overcurrent ProtectionShort-circuit damage preventionOnboard resettable fuses prevent overcurrent and short-circuit damage. This extends beyond I/O ports to DRAM to safeguard the lifespan of your system and connected devices.Stainless-Steel Back I/O3X corrosion-resistance for greater durabilityCorrosion-resistant stainless-steel back I/O panels bonded with chromium oxide have a lifespan that's three times longer than ordinary panels.
LongProductName - LGA 1700, Intel B660 Chipset, 4 x DDR4-SDRAM up to 128GB, LAN, 1 x RJ-45, 4 x SATA III, 2 x M.2(M), UEFI AMI, Micro ATX
LongSummaryDescription - ASUS PRIME B660M-A D4. Processor manufacturer: Intel, Processor socket: LGA 1700, Compatible processor series: Intel® Celeron®, Intel® Core™ i3, Intel® Core™ i5, Intel® Core™ i7, Intel® Core™ i9,.... Supported memory types: DDR4-SDRAM, Maximum internal memory: 128 GB, Memory slots type: DIMM. Supported storage drive interfaces: M.2, PCI Express 4.0, SATA III, Supported storage drive types: HDD & SSD, RAID levels: 0, 1, 5, 10. USB connector type: USB Type-A. Ethernet interface type: Gigabit Ethernet
Packaging content - Cables included - SATA
Title - ASUS PRIME B660M-A D4 Intel B660 LGA 1700 micro ATX
Name - ASUS PRIME B660M-A D4, Motherboard - 1700
Brand - ASUS
BrandPartCode - 90MB19K0-M0EAY0
Processor - Supported processor sockets - LGA 1700
Processor - Processor manufacturer - Intel
Processor - Processor socket - LGA 1700
Processor - Compatible processor series - Intel® Celeron®, Intel® Core™ i3, Intel® Core™ i5, Intel® Core™ i7, Intel® Core™ i9, Intel® Pentium® Gold
ProductName - PRIME B660M-A D4
Storage controllers - Number of HDDs supported - 4
Storage controllers - RAID levels - 0, 1, 5, 10
Storage controllers - RAID support - Yes
Storage controllers - Supported storage drive types - HDD & SSD
Storage controllers - Supported storage drive interfaces - M.2, PCI Express 4.0, SATA III
Storage controllers - Number of storage drives supported - 6
ShortSummaryDescription - ASUS PRIME B660M-A D4, Intel, LGA 1700, Intel® Celeron®, Intel® Core™ i3, Intel® Core™ i5, Intel® Core™ i7, Intel® Core™ i9,..., LGA 1700, DDR4-SDRAM, 128 GB
Weight - 1,07
Weight & dimensions - Height - 60 mm
Weight & dimensions - Depth - 244 mm
Weight & dimensions - Width - 244 mm
Network - Wi-Fi - No
Network - Ethernet LAN - Yes
Network - Ethernet interface type - Gigabit Ethernet
URL - https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/PRIME/PRIME-B660M-A-D4/
Internal I/O - S/PDIF out connector - Yes
Internal I/O - TPM connector - Yes
Internal I/O - USB 2.0 connectors - 3
Internal I/O - CPU fan connector - Yes
Internal I/O - ATX Power connector (24-pin) - Yes
Internal I/O - Number of COM connectors - 1
Internal I/O - EPS power connector (8-pin) - Yes
Internal I/O - Parallel connector - Yes
Internal I/O - Front panel audio connector - Yes
Internal I/O - Front panel connector - Yes
Internal I/O - RGB LED pin header - Yes
Internal I/O - Number of SATA III connectors - 4
Internal I/O - USB 3.2 Gen 1 (3.1 Gen 1) connectors - 3
Internal I/O - Chassis intrusion connector - Yes
Internal I/O - Number of chassis fan connectors - 2
159,06 €
Asus PRIME B660M-A D4
Intel technology provider Platinum 2020
Visos kategorijos